Morotskaka Cookies

Saftiga morotskaka cookies fyllda med frosting och toppade med ännu mer frosting. Frostingen är den godaste delen av morotskakan enligt mig så den snålar jag inte med!
Om man inte gillar det lika mycket så kan man strunta i att fylla kakor och endast ha frostingen på kakan.

Ingredienser

150g smör

2 ägg

2 dl rårörsocker

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 små rivna morötter

4 dl vetemjöl

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 tsk kardemumma

1 msk kanel

1/2 tsk ingefära

 

Frosting i kakan:

150g färskost

1/2 dl florsocker

1/2 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker

 

Frosting på kakan:

200g färskost

1 dl florsocker

1/2 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker

1/2 lime (saften)

 

Garnering:

Rivet limeskal

Gör såhär:

Gör såhär:

Börja med att vispa ihop frostingen för hand om du ska ha det i kakorna och frys sedan in som små ”bollar” (Viktigt att inte vispa för mycket för då blir smeten rinnig) 

Smält smöret i en kastrull

Ställ åt sidan för att svalna lite

Riv morötterna fint och häll ner i en sil för att sedan trycka ut så mycket vätska som möjligt med hjälp av en sked

Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och rårörsocker krämigt i en bunke

Häll ner smöret och kryddorna och vispa lite till

Blanda sedan ner morötterna

Blanda sist ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt

Ställ smeten i kylen i ca 20-30 minuter och sätt ugnen på 175 grader över och undervärme

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och fyll med färskostbollarna som stelnat i frysen

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills dem fått en gyllenbrun färg

Under tiden kan du vispa ihop frostingen som ska vara på kakorna och ställa in i kylen

Låt kakorna svalna helt innan du toppar med frosting och river på limeskal

Dela det här receptet

Email

Se fler recept