Nattjäst bröd med honung och havre

Ett knådfritt bröd som enkelt förbereds kvällen innan och jäser över natten. På morgonen är det bara att sätta igång ugnen och grädda brödet.

Ingredienser

2 g färsk jäst

2,5 dl kallt vatten

2 msk honung

1 tsk salt

1 dl havregryn

4,5 dl vetemjöl

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunken och tillsätt vattnet

Blanda tills jästen löst upp sig

Tillsätt sedan honung, salt och havregryn

Blanda tillsist ner vetemjölet och blanda ihop med hjälp av en träslev

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en brödform och häll ner degen i formen

Täck formen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur över natten (ca 9 timmar)

På morgonen:

Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme

Strö på lite havregryn på toppen av brödet

Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter

Dela det här receptet

Email

Se fler recept