Ett knådfritt bröd som enkelt förbereds kvällen innan och jäser över natten. På morgonen är det bara att sätta igång ugnen och grädda brödet.
Ett knådfritt bröd som enkelt förbereds kvällen innan och jäser över natten. På morgonen är det bara att sätta igång ugnen och grädda brödet.
2 g färsk jäst
2,5 dl kallt vatten
2 msk honung
1 tsk salt
1 dl havregryn
4,5 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunken och tillsätt vattnet
Blanda tills jästen löst upp sig
Tillsätt sedan honung, salt och havregryn
Blanda tillsist ner vetemjölet och blanda ihop med hjälp av en träslev
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en brödform och häll ner degen i formen
Täck formen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur över natten (ca 9 timmar)
På morgonen:
Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme
Strö på lite havregryn på toppen av brödet
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter
Dela det här receptet