Chocolate Chip Cookies med brynt smör, chokladknappar i både ljus och vit choklad, fyllda med Nutella.
Chocolate Chip Cookies med brynt smör, chokladknappar i både ljus och vit choklad, fyllda med Nutella.
200 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 dl vita chokladknappar
1 dl mjölkchokladknappar
Fyllning:
Nutella
Spritsa 10 klickar Nutella på ett bakplåtspapper
Ställ in i frysen medan du gör smeten
Bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det luktar nötigt
Ställ åt sidan för att svalna lite
Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och farinsocker krämigt
Häll ner smöret och vispa lite till
Blanda sedan ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt
Häll sist ner chokladen och blanda ihop
Ställ smeten i kylen i 30 minuter och sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Skopa upp smet med hjälp av en glasskopa och tryck sedan in en klick av den frysta Nutellan i varje och rulla ihop till en boll
Lägg alla kakbollar på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills dem fått en gyllenbrun färg
Låt svalna helt innan servering
Dela det här receptet