Nutella Cookies

Chocolate Chip Cookies med brynt smör, chokladknappar i både ljus och vit choklad, fyllda med Nutella.

Ingredienser

200 g smör

1/2 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1 dl vita chokladknappar

1 dl mjölkchokladknappar


Fyllning:

Nutella

Gör såhär:

Spritsa 10 klickar Nutella på ett bakplåtspapper

Ställ in i frysen medan du gör smeten

Bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det luktar nötigt

Ställ åt sidan för att svalna lite

Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och farinsocker krämigt

Häll ner smöret och vispa lite till

Blanda sedan ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt

Häll sist ner chokladen och blanda ihop

Ställ smeten i kylen i 30 minuter och sätt ugnen på 175 grader över och undervärme

Skopa upp smet med hjälp av en glasskopa och tryck sedan in en klick av den frysta Nutellan i varje och rulla ihop till en boll

Lägg alla kakbollar på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills dem fått en gyllenbrun färg

Låt svalna helt innan servering

Dela det här receptet

Email

Se fler recept