En kombination av fudge brownie och oreo cheesecake. Den krämiga konsistensen från cheesecaken bryter av den intensiva chokladsmaken från brownien helt perfekt.
En kombination av fudge brownie och oreo cheesecake. Den krämiga konsistensen från cheesecaken bryter av den intensiva chokladsmaken från brownien helt perfekt.
Brownie:
150 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
(1 paket Oreos)
Cheesecake:
200g färskost
1 dl florsocker
1 ägg
3-4 oreo kex, krossade
(Jag använde en mindre form ca 20×20 när jag gjorde receptet, ville ha lite högre brownies men har du en större form så rekommenderar jag att du dubblar receptet)
Brownie:
Smält smöret på låg värme i en kastrull, tillsätt sedan alla ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt, tillsätt sedan mjölet och blanda till en jämn smet
Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och ställ in i kylen medan du gör cheesecake smeten
Cheesecake:
Vispa färskost och florsocker tills det precis blir en jämn smet
Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet
(Viktigt att inte vispa för mycket utan bara tills det precis går ihop)
Blanda ner krossad Oreo
Ta ut browniesmeten från kylen och toppa med ett lager Oreos innan du häller på cheesecake smeten och toppar med lite krossad Oreo
Grädda mitt i ugnen på 165 grader i ca 35-40 min
Låt svalna helt innan du ställer in den i kylen eller frysen för att sätta sig helt
Jag brukar ha den i kylen eller frysen över natten
(Fördelen med att ha den i frysen är att den blir enklare att få ut ur formen och man får finare och jämnare bitar när man sen skär upp den)
Dela det här receptet