Påsk Cupcakes

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
2-3 rivna morötter
1,5 dl rapsolja
2,5 dl vetemjöl
1 msk malen kardemumma
1 msk kanel
1 krm muskot
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Frosting:
200g färskost
50g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
Karamellfärg i valfri färg

Gör såhär:

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kryddor i en separat skål
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en annan bunke
Tillsätt rivna morötter och blanda
Häll sedan ner rapsolja och vänd tillsist ner dem torra ingredienserna och blanda försiktigt till en jämn smet
Fördela dina muffinsformar i en muffinsplåt och fyll sedan upp 3/4 av smeten i varje form
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter på 180grader
Ta ut och låt svalna helt

Vispa upp färskost och smör i någon minut
Tillsätt sedan florsockret till en vit och fluffig smet, desto mer du vispar desto fluffigare och vitare blir den
Blanda sedan ner valfri karamellfärg
Ställ in i kylen ca 20 minuter innan du spritsar på cupcakesen och toppar med påskgodis/chokladägg

Dela det här receptet

Email

Se fler recept