En simpel men otroligt god Pasta Pomodoro. Den här pastan är en favorit som lagas ofta här hemma. Toppa med en Burrata och lite olivolja för att lyxa till den lite extra!
En simpel men otroligt god Pasta Pomodoro. Den här pastan är en favorit som lagas ofta här hemma. Toppa med en Burrata och lite olivolja för att lyxa till den lite extra!
300g pasta (jag använder Bavette)
400g färska cocktailtomater eller 1 burk konserverade
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
1 tsk strösocker
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
1 tsk chiliflakes
Parmesan
Svartpeppar
Burrata
Hacka vitlöken i små fina bitar
Hetta upp olivolja i en stekpanna och häll ner vitlök och färska tomater
Stek på hög värme tills tomaterna börjat mjukna
Tillsätt tomatpurén och stek lite till
Sänk värmen till medelhög och häll ner vitt vin
Under tiden kan du börja koka pastan
Häll sedan ner lite pastavatten i stekpannan och låt tomatsåsen puttra lite till
Riv ner parmesan och blanda
Tillsätt sockret och alla kryddor förutom den färska basilikan
Häll sedan ner pastan när det är 1 minut kvar av koktiden och låt pastan tillagas klart i stekpannan
Riv ner mer parmesan efter smak och tillsätt till sist basilikan och rör ihop
Servera med burrata, mer parmesan och basilika
Dela det här receptet