Pasta Pomodoro

En simpel men otroligt god Pasta Pomodoro. Den här pastan är en favorit som lagas ofta här hemma. Toppa med en Burrata och lite olivolja för att lyxa till den lite extra!

Ingredienser

300g pasta (jag använder Bavette)

400g färska cocktailtomater eller 1 burk konserverade

3 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1/2 dl vitt vin

1 tsk strösocker

2 msk tomatpuré

1 tsk salt

1 kruka färsk basilika

1 tsk chiliflakes

Parmesan

Svartpeppar

Burrata

Gör såhär:

Hacka vitlöken i små fina bitar

Hetta upp olivolja i en stekpanna och häll ner vitlök och färska tomater

Stek på hög värme tills tomaterna börjat mjukna

Tillsätt tomatpurén och stek lite till

Sänk värmen till medelhög och häll ner vitt vin

Under tiden kan du börja koka pastan

Häll sedan ner lite pastavatten i stekpannan och låt tomatsåsen puttra lite till

Riv ner parmesan och blanda

Tillsätt sockret och alla kryddor förutom den färska basilikan

Häll sedan ner pastan när det är 1 minut kvar av koktiden och låt pastan tillagas klart i stekpannan

Riv ner mer parmesan efter smak och tillsätt till sist basilikan och rör ihop

Servera med burrata, mer parmesan och basilika

Dela det här receptet

Email

Se fler recept