Rabarber säsongen är igång och jag har kokat ihop årets första rabarbersirap. Den är perfekt att ha i sommarens drinkar men även i bakningen. Den här gången användes den till min Rabarber Margarita som blev gudomligt god!
Rabarber säsongen är igång och jag har kokat ihop årets första rabarbersirap. Den är perfekt att ha i sommarens drinkar men även i bakningen. Den här gången användes den till min Rabarber Margarita som blev gudomligt god!
Rabarbersockerlag:
2 rabarber
2 dl socker
2 dl vatten
4 cl tequila
3 cl limejuice
2 cl apelsinlikör
2 cl rabarber sockerlag
Himalaya salt
Is
Skölj rabarbern noga och skär upp i mindre bitar
Blanda ihop socker och vatten i en kastrull och koka upp
Häll ner rabarbern och låt koka upp tills rabarbern blivit mjuk och kokat sönder
Sila av och häll ner sockerlagen i en flaska
Den kan stå i kylen om inte allt kommer till användning direkt
Häll ner tequila, sockerlag, apelsinlikör, limejuice och is i din shaker
Skaka drinken kall
Gnid lite limejuice längs glasets kant och doppa glaset i Himalaya salt
Häll ner drinken i glaset och njut!
Dela det här receptet