Rafaello Cheesecake

Ett av mina mest populära recept de senaste åren. Denna cheesecake med vit choklad, Rafaello och kokos är även väldigt populär i min familj och vi bakar den varje år till julen och nyårsafton oftast. Denna behöver inte bakas i ugn utan endast frysas in för att stelna innan servering! En enkel men god no bake cheesecake som bara smälter i munnen.

Ingredienser

Botten:

15-20 digestive eller lotus kex (beror på hur tjock botten man vill ha)

100-125g smält smör

 

Cheesecake:

2 paket Rafaello (1 pkt är 150g)

1/2 burk kondenserad mjölk

2 dl vita chokladknappar

2 dl vispgrädde

500g Philadelphiaost

1 tsk vaniljpasta

Gör såhär:

Mixa kexen i en mixer till ett smul, blanda sedan ner smält smör och blanda med en sked

Tryck ut kexen i botten på din springform och ställ i kylen medan du gör cheesecakefyllningen

Smält den vita chokladen över ett vattenbad och ställ åt sidan

Vispa upp grädden till mjuka toppar och ställ åt sidan

Mixa 1 paket Rafaello med den kondenserade mjölken i en mixer, och ställ åt sidan

Häll ner färskosten, vaniljpasta och den smälta chokladen i en bunke och vispa med elvisp, häll sedan ner Rafaello blandningen och blanda med slickepott och tillsist den vispade grädden, blanda allt ordentligt men vispa inte!

Häll ner cheesecakefyllningen i springformen och tryck ner allt ordentligt med slickepott så det inte bildas luftbubblor!

Ställ in i cheesecaken i frysen minst 5 timmar tills den stelnat helt

Toppa cheesecaken med kokos, vispad grädde och Rafaellokulor

Cheesecaken kan sedan förvaras i kyl, eller i frys om man vill att den håller längre! Ta isåfall ut den 30 minuter innan servering så den hinner tina

Dela det här receptet

Email

Se fler recept