Rafaello Cheesecake i glas

En snabbare version av min Rafaello cheesecake som görs på 10 minuter och serveras i glas. Denna passar perfekt att ha som dessert inför nyår eller andra bjudningar.

Ingredienser

600g färskost
2 dl vispgrädde (40%)
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g smält vit choklad
Kokos
Digestivekex (krossade)
Rafaello
Frystorkade hallon

Gör såhär:

1. Smält chokladen och låt svalna lite.

2. Vispa ihop färskost, vaniljsocker och florsocker med elvisp precis tills det blir en jämn smet.

3. Häll ner chokladen och vispa lite till.

4. Vispa grädden i en separat skål till mjuka toppar.

5. Vänd ner grädden i den andra bunken med färskost och blanda till en jämn smet.

6. Krossa digestivekexen och häll i botten på alla glas.
7. Ha sedan på ett lager med smet, kokos och sedan kex, smet och kokos igen.
8. Toppa med rafaello och frystorkade hallon.
9. Desserten kan antingen förberedas dagen innan och stå i kyl eller serveras direkt.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept