150 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1/2 dl frystorkade hallon
100g hackad vit choklad
1/2 dl färska hallon
Fyllning:
100g färskost
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Vispa ihop cheesecake blandningen och klicka ut på en form med bakplåtspapper (eller i en form som jag har på videon)
Låt stå i frysen i ca 1 h
Smält smöret
Ställ åt sidan för att svalna lite
Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och farinsocker krämigt
Häll ner smöret och vispa lite till
Blanda sedan ner vetemjöl, bikarbonat och salt
Häll ner chokladen och blanda ihop
Häll sist ner hallon och blanda ihop lite snabbt
Viktigt att inte blanda för mycket så hallonen inte mosas helt
Ställ smeten i kylen i ca 30 minuter och sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Klicka ut smeten på en plåt och ha i en klick med den frysta fyllningen i varje kaka
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills dem fått en gyllenbrun färg
Låt kakorna svalna helt
Går att förvara i både kyl eller frys
Dela det här receptet