Saffranscookies med bitar av vit choklad och fyllda med vit choklad cheesecake. Dessa kakor är allt annat än torra och tråkiga och fantastiskt goda. De är perfekta att bjuda på under julen till adventsfikat, uppesittarkvällen eller julafton.
Saffranscookies med bitar av vit choklad och fyllda med vit choklad cheesecake. Dessa kakor är allt annat än torra och tråkiga och fantastiskt goda. De är perfekta att bjuda på under julen till adventsfikat, uppesittarkvällen eller julafton.
150g smör
1 pkt saffran
1 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150g vit choklad eller knappar
Cheesecake fyllning:
100g vit choklad
1 dl florsocker
200g färskost
1 tsk vaniljsocker
Börja med cheesecakefyllningen.
Hacka chokladen, smält och låt den svalna lite.
Vispa ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Spritsa ut på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen (minst en timme).
Cookies:
Smält smöret och blanda ner saffran.
Ställ åt sidan för att svalna lite.
Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och farinsocker krämigt.
Häll ner smöret och vispa lite till.
Blanda sedan ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
Häll sist ner hackad vit choklad eller choklad knappar.
Ställ smeten i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och fyll varje med en klick cheesecake.
Rulla ihop så krämen hamnar i mitten och är täckt med smet hela vägen runt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10–12 minuter.
Låt svalna helt på plåten.
Kakorna får en perfekt konsistens när dem fått stå och svalna helt innan man äter dem.
Dela det här receptet