Saffranskladdkaka med vit choklad och hallon frostig. Ett av julens enklaste men godaste recept. Jag använder färska hallon i receptet men frysta hallon går också bra.
Saffranskladdkaka med vit choklad och hallon frostig. Ett av julens enklaste men godaste recept. Jag använder färska hallon i receptet men frysta hallon går också bra.
200g smör
200g vit choklad
1 tsk saffranspasta (kan bytas ut mot 1 g saffran)
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Topping:
400g färskost
1 dl florsocker
250g färska hallon
1 tsk vaniljsocker
50g smält vit choklad
Topping:
Färska hallon
Frystorkade hallon
Riven vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme
Smält smöret på låg värme i en kastrull
Grovhacka chokladen och blanda ner i smöret tills allting har smält
Blanda ihop alla ingredienser (inklusive smörblandningen) i en bunke bara precis tills allting går ihop till en jämn smet
Täck botten på en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och kakan fortfarande är lite lös i mitten
Ta ut och låt svalna i rumstemperatur
Låt kakan sedan stå i 3-4 timmar i kylen eller över natten innan du lägger på frostingen
Frosting:
Smält chokladen och låt svalna något
Mix sedan ihop alla ingredienser med en elvisp tills allt är ordentligt blandat
(Vispa inte för mycket, då kan frostingen istället bli lös)
Spritsa eller bre på kladdkakan
Toppa med färska hallon, frystorkade hallon och riven vit choklad
Dela det här receptet