Saffranskladdkaka med Vit choklad & Hallon

Saffranskladdkaka med vit choklad och hallon frostig. Ett av julens enklaste men godaste recept. Jag använder färska hallon i receptet men frysta hallon går också bra.

Ingredienser

200g smör

200g vit choklad

1 tsk saffranspasta (kan bytas ut mot 1 g saffran)

2,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

3 ägg

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

 

Topping:

400g färskost

1 dl florsocker

250g färska hallon

1 tsk vaniljsocker

50g smält vit choklad

 

Topping:

Färska hallon

Frystorkade hallon

Riven vit choklad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme

Smält smöret på låg värme i en kastrull

Grovhacka chokladen och blanda ner i smöret tills allting har smält

Blanda ihop alla ingredienser (inklusive smörblandningen) i en bunke bara precis tills allting går ihop till en jämn smet

Täck botten på en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten

Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och kakan fortfarande är lite lös i mitten

Ta ut och låt svalna i rumstemperatur

Låt kakan sedan stå i 3-4 timmar i kylen eller över natten innan du lägger på frostingen

 

Frosting:

Smält chokladen och låt svalna något

Mix sedan ihop alla ingredienser med en elvisp tills allt är ordentligt blandat

(Vispa inte för mycket, då kan frostingen istället bli lös)

Spritsa eller bre på kladdkakan

Toppa med färska hallon, frystorkade hallon och riven vit choklad

Dela det här receptet

Email

Se fler recept