En krämig saffranspasta med tigerräkor. Jag gör såsen på grädde och parmesan och har i chiliolja för lite sting. Det kan man däremot utesluta eller byta mot exempelvis chili flakes.
En krämig saffranspasta med tigerräkor. Jag gör såsen på grädde och parmesan och har i chiliolja för lite sting. Det kan man däremot utesluta eller byta mot exempelvis chili flakes.
Saffranspasta:
300g pasta (valfri sort)
1 tsk Saffranspasta eller 1 pkt saffran
2 Schalottenlök
2 Vitlökskkyftor
1/2 Citron
10-15 Stora Vannamei räkor
3 dl Vispgrädde
1-2 dl Parmesan (riven)
1 dl Pastavatten
1 tsk Chiliolja
Olivolja
Salt
Peppar
Basilika
Koka pastan i en kastrull i rikligt med salt och enligt anvisningarna på förpackningen
Ta bort från värmen 1-2 minuter kortare än angivet, vi kommer fortsätta tillaga den i stekpannan senare
Hacka schalottenlök och vitlök fint
Hetta upp en stor stekpanna med olivolja i och fräs lök och vitlök i några minuter
Tillsätt räkorna och fräs i några minuter till
Tillsätt saffranspasta, pastavatten, citronsaft och hälften av parmesanen och rör runt
Sänk till medelvärme
Häll ner vispgrädde och samtliga kryddor och rör runt
Häll sedan ner pastan och resten av parmesanen och rör runt i 1-2 minuter tills du har en krämig pasta
Toppa med mer parmesan och färsk basilika vid servering
Dela det här receptet