Silviakaka

Ingredienser

4 ägg

4 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 dl kokhett vatten

 

Glasyr:

250g smör

3,5 dl florsocker

1,5 msk vaniljsocker

3 äggulor

Kokosflingor (att toppa med)

Gör såhär:

Vispa ägg och socker länge tills det blir riktigt vitt och pösigt

Sikta ner dem torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet

Tillsätt kokande vatten och vänd till en jämn smet

Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175grader i ca 25-30minuter

Låt kakan svalna helt

Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner florsocker och vaniljsocker och låt puttra i någon minut

Ta sedan bort kastrullen från värmen och blanda snabbt ner lite äggula i taget tills du får en jämn och fin glasyr

Låt den svalna lite innan du häller den på kakan

Toppa sedan med kokosflingor

Dela det här receptet

Email

Se fler recept