4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl kokhett vatten
Glasyr:
250g smör
3,5 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
3 äggulor
Kokosflingor (att toppa med)
Vispa ägg och socker länge tills det blir riktigt vitt och pösigt
Sikta ner dem torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet
Tillsätt kokande vatten och vänd till en jämn smet
Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175grader i ca 25-30minuter
Låt kakan svalna helt
Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner florsocker och vaniljsocker och låt puttra i någon minut
Ta sedan bort kastrullen från värmen och blanda snabbt ner lite äggula i taget tills du får en jämn och fin glasyr
Låt den svalna lite innan du häller den på kakan
Toppa sedan med kokosflingor
Dela det här receptet