Silviakaka

Den här kakan kanske inte ser så rolig ut men det måste ändå vara en av de godaste kakorna vi har! Som ett fluffigt vaniljmoln med en fantastisk god glasyr och ett täcke av kokos. Jag hade citron i glasyren och det blev till och med ännu godare än vad den redan är!

Ingredienser

4 ägg

4 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 dl kokhett vatten

 

Glasyr:

150g smör

3 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

3 äggulor

1/2 citron

Kokosflingor (att toppa med)

Gör såhär:

  1. Vispa ägg och socker länge tills det blir riktigt vitt och pösigt.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
  3. Tillsätt kokhett vatten och vänd till en jämn smet.
  4. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175grader i ca 25-30 minuter.
  5. Låt kakan svalna helt innan du häller över glasyren.

Glasyr:

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda ner florsocker och vaniljsocker och låt puttra i någon minut.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och blanda snabbt ner lite äggula i taget tills du får en jämn och fin glasyr.
  3. Blanda även ner citronsaften.
  4. Låt svalna lite innan du häller glasyren på kakan.
  5. Toppa sist med kokosflingor.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept