Det absolut godaste man kan baka på på hösten måste ändå vara äppelpaj. Doften av kanel och äpplen ger mig otroligt mycket höstkänslor. Jag gör oftast smulpaj och en hemmagjord vaniljsås till.
Det absolut godaste man kan baka på på hösten måste ändå vara äppelpaj. Doften av kanel och äpplen ger mig otroligt mycket höstkänslor. Jag gör oftast smulpaj och en hemmagjord vaniljsås till.
Smuldeg:
250g smör, rumsvarmt
4 dl havregryn
3,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
Fyllning:
2 äpplen
1 tsk kanel
Ljus sirap
Skär upp äpplena i tunna skivor
Mixa alla ingredienser till smuldegen i en matberedare bara precis tills degen går ihop
Kläm ihop degen med fingrarna och täck botten av formen med smuldeg
Lägg på ett lager med äpplena och toppa sedan med resterande smuldeg på toppen
Ringla på sirap
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 25 minuter
Dela det här receptet