Smulpaj med äpplen

Det absolut godaste man kan baka på på hösten måste ändå vara äppelpaj. Doften av kanel och äpplen ger mig otroligt mycket höstkänslor. Jag gör oftast smulpaj och en hemmagjord vaniljsås till.

Ingredienser

Smuldeg:

250g smör, rumsvarmt

4 dl havregryn

3,5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1/2 dl brunt farinsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1 tsk kanel

 

Fyllning:

2 äpplen

1 tsk kanel

 

Ljus sirap

Gör såhär:

Skär upp äpplena i tunna skivor

Mixa alla ingredienser till smuldegen i en matberedare bara precis tills degen går ihop

Kläm ihop degen med fingrarna och täck botten av formen med smuldeg

Lägg på ett lager med äpplena och toppa sedan med resterande smuldeg på toppen

Ringla på sirap

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 25 minuter

Dela det här receptet

Email

Se fler recept