Tanghulu är frukt som kanderas i smält socker och kommer ursprungligen från Kina där det är väldigt populärt. Det görs på ett fåtal ingredienser och är ett roligt snack att göra tillsammans med barnen.

Ingredienser

2 dl strösocker

1 dl vatten

Valfri frukt eller bär

Gör såhär:

Skölj av frukten noga och torka av ordentligt

Trä frukten på grillpinnar för att enklare kunna doppa den i sockret sen

Blanda ihop socker och vatten i en kastrull och värm upp på medelhög värme 

Så fort du lägger kastrullen på värmen så är det viktigt att inte röra runt då sockret kan kristallisera sig

Låt koka upp till 160 grader eller tills det klarar testet

Test: Ta upp lite av sockerblandningen och doppa i ett glas med iskallt vatten

Om det stelnar och blir hårt direkt så har det kokat klart

Doppa frukten snabbt i sockerblandningen och sedan direkt i ett glas med iskallt vatten

Dela det här receptet

Email

Se fler recept