Tanghulu är frukt som kanderas i smält socker och kommer ursprungligen från Kina där det är väldigt populärt. Det görs på ett fåtal ingredienser och är ett roligt snack att göra tillsammans med barnen.
Tanghulu är frukt som kanderas i smält socker och kommer ursprungligen från Kina där det är väldigt populärt. Det görs på ett fåtal ingredienser och är ett roligt snack att göra tillsammans med barnen.
2 dl strösocker
1 dl vatten
Valfri frukt eller bär
Skölj av frukten noga och torka av ordentligt
Trä frukten på grillpinnar för att enklare kunna doppa den i sockret sen
Blanda ihop socker och vatten i en kastrull och värm upp på medelhög värme
Så fort du lägger kastrullen på värmen så är det viktigt att inte röra runt då sockret kan kristallisera sig
Låt koka upp till 160 grader eller tills det klarar testet
Test: Ta upp lite av sockerblandningen och doppa i ett glas med iskallt vatten
Om det stelnar och blir hårt direkt så har det kokat klart
Doppa frukten snabbt i sockerblandningen och sedan direkt i ett glas med iskallt vatten
Dela det här receptet