Mina bästa tårtbottnar för höga chokladtårtor som blir otroligt saftiga och goda. Receptet ger tre bottnar och det går bra att frysa in bottnarna till senare. Plocka fram dem samma dag som tårtan ska byggas och dekoreras.
Mina bästa tårtbottnar för höga chokladtårtor som blir otroligt saftiga och goda. Receptet ger tre bottnar och det går bra att frysa in bottnarna till senare. Plocka fram dem samma dag som tårtan ska byggas och dekoreras.
4 ägg
4 dl mjölk
3 dl vatten
1 dl starkt bryggkaffe
2,5 dl olja
1 tsk salt
6,5 vetemjöl
5 dl socker
4 dl kakao
4 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, mjölk, vatten, bryggkaffe och olja lite lätt
Blanda sedan ihop dem torra ingredienserna i en separat skål
Tillsätt dem torra ingredienserna i den andra bunken och vänd ihop till en jämn smet
Dela upp smeten i tre likadana springformar med bakplåtspapper i botten
Grädda tårtbottnarna i nedre delen av ugnen på 150 grader i 35 minuter
Testa med en sticka i mitten av kakan, om den kommer ut helt torr så är den färdiggräddad
Dela det här receptet