Tiramisu Brownie

Kombinationen kaffe och choklad är en riktig höjdare, likaså denna brownie med Tiramisu på. Tänk er en perfekt brownie och perfekt tiramisu i ett. Det blir dubbel perfektion och en smak ni sent kommer glömma!

Ingredienser

300g smör

4 dl strösocker

2 dl kakao

1/2 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

2 dl vetemjöl

 

Tiramisukräm:

250g Mascarponeost

1 dl vispgrädde (40%)

1,5 dl florsocker

1/2 dl espresso eller starkt bryggkaffe

1 tsk vaniljsocker

 

Topping:

Kakao

Gör såhär:

Brownie:
Smält smöret på låg värme i en kastrull

Tillsätt sedan alla ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt

Tillsätt sedan mjölet och blanda till en jämn smet

Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 35-40 minuter
(Jag använde en 20×20 form för att få högre Brownies, använder du en större form så kan du behöva ta ut den tidigare)

Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen

Jag brukar låta brownien svalna i kylen över natten och toppa med krämen dagen efter

 

Tiramisukrämen:

Häll ner samtliga ingredienser i en skål och vispa på låg hastighet med hjälp av en elvisp

När du fått en len men fluffig kräm som är ganska fast så är det klart

Bre på krämen och avsluta med att pudra på ett lager med kakao

 

Dela det här receptet

Email

Se fler recept