Kombinationen kaffe och choklad är en riktig höjdare, likaså denna brownie med Tiramisu på. Tänk er en perfekt brownie och perfekt tiramisu i ett. Det blir dubbel perfektion och en smak ni sent kommer glömma!
Kombinationen kaffe och choklad är en riktig höjdare, likaså denna brownie med Tiramisu på. Tänk er en perfekt brownie och perfekt tiramisu i ett. Det blir dubbel perfektion och en smak ni sent kommer glömma!
300g smör
4 dl strösocker
2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
Tiramisukräm:
250g Mascarponeost
1 dl vispgrädde (40%)
1,5 dl florsocker
1/2 dl espresso eller starkt bryggkaffe
1 tsk vaniljsocker
Topping:
Kakao
Brownie:
Smält smöret på låg värme i en kastrull
Tillsätt sedan alla ingredienser förutom vetemjölet och blanda försiktigt
Tillsätt sedan mjölet och blanda till en jämn smet
Häll ner smeten i din form (täck botten med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 35-40 minuter
(Jag använde en 20×20 form för att få högre Brownies, använder du en större form så kan du behöva ta ut den tidigare)
Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen
Jag brukar låta brownien svalna i kylen över natten och toppa med krämen dagen efter
Tiramisukrämen:
Häll ner samtliga ingredienser i en skål och vispa på låg hastighet med hjälp av en elvisp
När du fått en len men fluffig kräm som är ganska fast så är det klart
Bre på krämen och avsluta med att pudra på ett lager med kakao
Dela det här receptet