Tiramisu Cheesecake

En lyxig Tiramisu cheesecake som passar perfekt inför nyårsfirandet. En botten som görs på savoiardikex istället för digestivekex, krämig cheesecake på både mascarpone och vanlig färskost och en len mascarponekräm på toppen. Både tiramisu älskare och icke tiramisu älskare som smakat denna har älskat den! Hemligheten är att ha Lotus Biscoff kräm i som passar väldigt bra ihop med kaffesmaken.

Ingredienser

Botten:

100g savoiardikex

50g smält smör

 

Cheesecake:

300g färskost

250g mascarponeost

1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)

1 dl lotus Biscoff kräm

2 msk starkt bryggkaffe eller espresso

1 tsk vanilj pasta eller vaniljsocker

3 ägg

100g savoiardikex

Starkt brygg kaffe att doppa kexen i

 

Topping:

250g mascarponeost

1 1/2 dl florsocker

1 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker

1/2 dl starkt bryggkaffe eller espresso

Kakao

Gör såhär:

  1. Smält smöret.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda sedan ner smöret.
  3. Tryck ut kexen i botten på en springform.
  4. Vispa ihop färskost, mascarpone, kondenserad mjölk, Biscoff kräm, vanilj och kaffe till en jämn smet.
  5. Vispa ner ett ägg i taget tills du har en jämn smet.
  6. Häll ner hälften av smeten i formen.
  7. Dela kexen på hälften.
  8. Doppa den sockrade sidan av kexen i bryggkaffe och lägg alla kex i ett jämnt lager på cheesecakesmeten.
  9. Toppa sist med resten av smeten i formen.
  10. Grädda cheesecaken mitt i ugnen i 40 minuter på 160grader.
  11. Kakan ska vara lite lös när den kommer ut från ugnen.
  12. Låt svalna helt i rumstemperatur innan du ställer in den i kylen för att stelna helt.
  13. Låt stå i kylen i minst 5 timmar innan servering men helst över natten.
  14. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen med hjälp av en elvisp.
  15. Toppa cheesecaken med krämen och pudra på kakao precis innan servering.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept