Tiramisu med Lotus Biscoff

Om ni tycker om tiramisu så måste ni prova den här varianten med lotuskex och lotus Biscoff spread! Det blir så otroligt gott tillsammans med smaken av kaffet.

Ingredienser

4 äggvitor
6 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
500g mascarpone

Savoiardikex
Lotus Biscoff Kex
Lotus Biscoff spread
Kakao

Gör såhär:

Vispa ihop äggulor, vaniljsocker och mascarpone för hand
Vispa sedan upp äggvitorna till ett vitt skum, tillsätt lite i taget av sockret under fortsatt vispning och fortsätt sedan vispa till en vit glasig och fast maräng
Vänd sedan ner äggvitan försiktigt i den andra bunken tills allt är väl blandat
Doppa den Savoiardikex med den sovrade delen nedåt i kaffet och täck botten av formen
Häll sedan på ett lager med krämen
Doppa sedan lotus kexen i kaffet och lägg ner i formen
Häll ner resterande kräm ovanpå
Värm upp lotus Biscoff krämen i några sekunder för att få den rinnig
Ringla sedan på toppen och ställ in formen i kylen några timmar
Den blir allra godast om den får stå i kylen över natten tycker jag
Pudra på kakao precis innan servering

Dela det här receptet

Email

Se fler recept