Ungsbakad Kycklinglårfilé med rotfrukter

Ingredienser

1kg Kycklinglårfilé

1 dl olivolja

1 citron (saften)

5 vitlöksklyftor (pressade)

1 msk dijonsenap

1 tsk svartpeppar

1 tsk salt

1 msk paprikapulver

1 msk honung

1 kg färskpotatis (små)

2 palsternacka

3 morötter

1 rödlök

Broccolini

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och blanda sedan ner kycklingen i skålen

Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 1 timme

Skär upp potatisen i klyftor

Lägg på en ungsform och ringla på lite olivolja, salt och peppar

Grädda mitt i ugnen på 250grader i 20 minuter

Tag ut plåten och lägg på kyckling, hackad palsternacka, morötter, rödlök och broccolini

Häll på marinaden som är kvar i skålen

Sänk värmen till 200 grader och kör in plåten i ugnen i ca 25-30 minuter

Dela det här receptet

Email

Se fler recept